The Whitsundays: Whitehaven Beach.


På Whitsundayresans andra dag gick vi upp tidigt för att kasta ankar vid Whitehaven Beach vid halv elva på förmiddagen. Stranden är 7km lång och sanden är kritvit, det mesta av värmen från solen reflekteras så den är inte ens varm. Dessutom så är den otroligt finkornig och består av 98% silica (kiseldioxid) vilket gör att den är perfekt för att t.ex. polera smycken med, men också att den lätt skadar elektronik så jag var extra försiktig med kameran. Tydligen så är det världens finkornigaste sand och den finns bara här, och stranden sägs vara världens andra vackraste.




Vi hoppade i vattnet från båten och simmade i land, och bara det faktumet att vi faktiskt badade i havet gjorde oss överlyckliga eftersom att det var första gången på resan om man bortser från snorklingen i Cairns. Stranden var så himla vacker och vi spenderade runt 1,5h på den där lilla undangömda paradisstranden.



Efter att ha simmat tillbaka till båten seglade vi vidare till ett nytt ställe där vi skulle snorkla! Tyvärr så var vinden nordlig vilket är ganska ovanligt så vattnet var rätt grumligt och de var tvungen att välja en ny plats som de inte brukar åka till.



Snorklingen i sig var inte alls som den i Cairns, men det var ändå mycket fiskar och dessutom så såg vi ytterligare en sköldpadda! Så häftigt. Här fanns en minimal risk för stingers som tydligen är livsfarliga, så nästan alla på båten drog på sig en varsin stingersuit och det såg så sjukt roligt ut. Vissa av dom hade till och med tumvantar och luvor! Vi snorklade glatt på i någon timme för att sedan spendera resten av eftermiddagen på båten, på väg tillbaka till ön som vi bodde på.




Imorgon kommer en sista Whitsundayuppdatering. Stay tuned!
Publicerat i Resor
#1 / / [email protected]:

Vilka underbara bilder.Lite avis, eller? Nu har du nog blivit mera solbränd än va jag är.