Vegetariska biffar.

 
Ett av mina nyårslöften för 2014 var ju att försöka äta mer vegetariskt och dessutom få min familj att göra detsamma. Jag tycker det är rätt spännande att laga mat utan en ingrediens som alltid har varit så självklar i nästan varje måltid under min uppväxt, man tvingas bli betydligt mer kreativ i köket och dessutom så är det ju förstås bra för djur och natur. Och så är det gott! För ett tag sen fortsatte jag mitt försök att försöka få med mig familjen genom att göra morots- och zucchinibiffar!
 
 
Du behöver:
Morötter
Zucchini
Ost (jag använde gräddost)
Ägg
Kryddor
Sesamfrön
 
Det här receptet är verkligen löjligt enkelt, jag fick inspiration ifrån Flora och sen gick jag mest på känsla.
Börja med att riva ner morötter, zucchini och ost i en bunke. Knäck i ett ägg och krydda. Blanda så att det blir som en smet och forma den sen till biffar. Strö över sesamfrön (och kanske lite extra salt/peppar) innan du vänder ner biffarna i en varm panna med olja. Stek tills de har fått färg och servera med till exempel pasta, sallad och en kall sås. För att göra de ännu lite bättre kan man kanske ha i till exempel kikärtor och fetaost och kanske krydda med tandoori eller något i den stilen. Och servera med en lite syrlig kall sås!
 
"Det här var riktigt gott!" sa min fjortonåriga lillebror. Yes!
 
 
Andra recept:
Lasagne
Bananbröd
Bananpannakakor