Dubai!


Igårkväll (söndag alltså) sa jag hej då till Felicia, Beth och Mae. Det var min sista dag i Australien och halv tolv på kvällen lyfte mitt plan mot London. Just nu sitter jag på flygplatsen i Dubai, vi mellanlandar här en kortis och ska snart flyga vidare de sista timmarna. Längtar så mycket efter att få träffa Kerstin, hon flyttade till London innan jag åkte till Australien så vi har inte setts på flera månader nu. Helt sjukt.


Nu är det dags att boarda igen. See you in London!

Dan före dopparedan.Dagen innan julafton spenderade vi bland annat på Queen Victorias Market. Där fanns i princip allt. Jag köpte en liten julklapp till mig själv och sen suktade vi efter lyxig ost och choklad i den finare delen av marknaden.
Sen tog vi spårvagnen ner till Federation Square där Australian Centre of the Moving Image ligger! De visade bland annat en utställning om internet, tv och digitalkultur som var riktigt rolig, den var gigantiskt och det fanns hur mycket grejer som helst som man kunde testa och göra själv.


På andra sidan gatan och sen något kvarter bort ligger en känd gata med en massa grafitti på, så dit gick vi och kikade efter att ha blivit utschasade från Acma eftersom att det var stängningsdags. Någon gata bort hittade vi dessutom AC/DC Lane och fotade förstås som tvättäkta turister.

Sen blev det kväll och vi åt en ovanligt god middag med en massa färska grönsaker innan vi kröp ner i sängarna. Jag var deppig över att min bok var slut och skrev det här blogginlägget istället. Och sen blev det julafton!

Stadspromenad och kvällsäventyr.I måndags började jag dagen med att smyga in till stan för att köpa en julklapp till Felicia. När jag var klar möttes vi upp och gick genom Chinatown för att sedan traska upp till parlamentshuset!
Efter lunch i en park såg vi en rätt tråkig utställning med för mycket text på det stora biblioteket. Innan vi gick hem igen för att äta middag åt vi världens godaste glass, jag mjukglass med chokladsmak och hon två kulor, honeycomb och cookies and creme. Sanslöst gott.


Efter middagen gick vi tillbaka till stan för att se på ljusshowen på Town Hall, häftigt att se hur de kan visa små historier med huset som grund i allt.
På vägen dit passerade vi en gatushow och Myers skyltfönster (typ som NK) där en låååång kö ringlade sig för att man skulle få komma nära och höra hela historien om de tre små björnarna. Och så var dan före dan före dopparedan slut!