När Jenny blev fru Lindgren

I lördags var jag med om något så himla himla fint. Det var nämligen äntligen dags för Jennys bröllop! Vi har pratat om det ända sen i höstas när vi lärde känna varandra och nu när det äntligen var dags var vi förstås tvugna att vara med. Jag mötte upp Kerstin, Julia, Sofia och Lina vid tågstationen i Norrköping och så åkte vi pendel till Linghem där vi blev upphämtade av Micolle och Amanda. Alla bröllopsfina förstås, i blommiga kjolar och nya vita skor.
 
Väl inne i kyrkan var alla så himla nerviga och jag skakade nästan när musiken började, det är ju en sån helig grej det här med bröllop, så övermäktigt på ett märkligt och fantastiskt vis. 
 
Och så kom dom äntligen! Hela kyrkan snörvlade och Jenny gick med sin Filip låååångsamt långsamt längs altargången iförd världens finaste klänning (hennes farmors! bra stil farmor) och blomkrans i håret. Sen var det massa fin sång och jag grät som ett litet barn vid Filips sång till Jenny.
 
När ringarna var bytta och alla psalmer färdigsjungna vandrade dom ut igen.
 
Vi fick såpbubblor!
 
Som vi förstås blåste på herr och fru Lindgren när dom kom ut ur kyrkan. Asså. Ser ni hur fint???? Blir helt gråtig när jag tänker tillbaka på det, tänk att kärlek kan vara så stark och fin och omvälvande. Dom här två människorna är verkligen som gjorda för varandra och dom förtjänar all lycka i världen.
 
Sen blev det kramkalas framför kyrkan.
 
Vi väntade snällt på vår tur.
 
Kolla buketten då! Med eucalyptus, pion och annat fint. Efter kramkalaset tackade vi för oss och lämnade denna fantastiska nygifta person för att istället åka in till Linköping och ta plats på en uteservering där vi firade det fina vi precis bevittnat.
 
Och när vi åkte hem med pendeln igen visade sig en regnbåge över åkrarna. Perfekt avslut på en perfekt dag♥

Sommarlistan.

Vad ska du göra i sommar?
Jobba en hel del, men också flytta och därmed pyssla mycket hemma i nya huset. Och gå på tusen loppisar. Och resa lite.

Ska du åka någonstans?

Till USA! Ååååh längtar så mycket. Jag, mamma, Micke och Isak ska vara bila på östkusten i nästan tre veckor i slutet av sommaren. Efter det ska jag iväg på kick off-resa med Kindergarden (har inte berättat om denna fantastiska nyhet ännu men det kommer) till okänd destination men utöver det har jag inget bokat. Lär bli en tripp eller två till Stockholm, Örebro och kanske Göteborg också.

Hur länge ska du vara ledig?
Från skolan är jag faktiskt ledig i tre månader, men jag ska ju jobba varje vecka hela juni och juli så som mest på raken är det tre veckor i juli/augusti.

Vad vill du verkligen hinna med?
CHILLA. Aaaah behöver det så mycket. Bara hänga med personer jag gillar och ligga i timmar i skuggan med en bok och valfri dryck. Och så vill jag verkligen hinna med att träffa My, det var så länge sen vi sågs nu.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Jobba, sova ut, ligga själv på altanen och läsa.

Vad ser du mest fram emot?
Att jobba en massa med Lavettegänget på Grönan och bli bättre på film, men allra mest ser jag fram emot USA-resan. Och att slippa alla måsten som det innebär att gå i skolan.

Vad kan gå fel?
Min största farhåga just nu är väl att jag ska missa att trycka på rec när jag filmar på Grönan. Och att ett annat projekt som jag jobbar med ska bli pannkaka.

Vem kommer du vara mest med?
Familjen, sen tjejerna.

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Mat? Typ jordgubbar och prosecco...

Vad kommer du köpa inför sommaren?
Är på jakt efter en nice Emilkepa och en högt skuren svart baddräkt, så förhoppningsvis det!

Kommer du använda det?
Lätt!

Kommer du bli brun?
Haha! Självklart inte.

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?
Stressa inte, tänk inte för mycket och gör det som känns rätt i stunden.

Vad kommer du äta?
Sushi, ugnsrostade grönsaker och frukt.

Vad kommer du dricka?
Oboy med is, apelsinjuice, iskallt vin/bubbel/öl. Och vattenförstås.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
Att jag ska jobba massor med film och faktiskt vara mer ledig än vad jag har varit de senaste fyra somrarna. Och att jag kommer bo i ett nytt hus som behöver en massa kärlek.

Vad kommer du ha på dig?
Tofflor, vadlånga kjolar, bikinis och lösa linnen och tshirts.

Hur kommer du att göra dig illa?
Kommer väl få värmeslag tusen gånger som vanligt och säkert ha en massa onödig ångest. Kanske någon sticka i foten och jobbiga myggbett också. Kunde ju varit värre.

Vad oroar du dig för?
Att jag ska känna mig ensam.

Vad kommer bli extra speciellt i år?
Att jag jobbar mycket mindre som butiksbiträde och mycket mer med det jag faktiskt älskar. Men kanske mest att jag känner mig vuxnare och mer rofylld (?) än tidigare.

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?
Som den bästa i mitt (nästan) vuxna liv.


Listan har jag lånat av Elsa.

Emelie Schepp.

Titta här! Två nya böcker. Och inte vilka böcker som helst, utan två kriminalromaner (som jag ju älskar) av Emelie Schepp som utspelar sig i självaste Norrköping. Tydligen så hade författaren stått och sålt sina böcker på en marknadsafton i stan och mamma hade gått förbi och tyckt att jag skulle ha dom. Fina mamma. Jag älskar ju böcker som utspelar sig i miljöer som man känner till, det är delvis därför jag gillar Lars Kepler och Christoffer Carlsson så mycket. Att dessa utspelar sig i MIN stad gör ju läsningen typ 100 gånger bättre. Ser verkligen fram emot att ligga i en solstol och plöja dessa inom en snar framtid. Tack mamsen♥