Brisbane; färjor, utsiktsplatser och botaniska trädgårdar.


I måndags var det exakt en månad kvar till julafton! Juldekorationerna och julskyltningen börjar komma upp här och i mataffärerna finns mängder av julprylar, känns helknäppt eftersom att det är mitt i sommaren. Jag köpte två tidiga julklappar till mig själv när vi gick en runda på stan, och efter lunch gick vi till Queensland Art Gallery.På kvällen gick hela gänget ner till gratisfärjan och åkte hela turen ändå från första till sista stoppet och tillbaka för att få se hela Brisbane från floden. Solen hade gått ner så allt var upplyst, väldigt mysigt sätt att avsluta en måndag på!
Tisdagen spenderade vi också på museum (hattrick i kultur?). Vi gick till   Queensland Museum och Gallery of Modern Art och såg en salig blandning av Picasso, Aborginsk konst, Japansk konst, dinosaurier, porslin och stora knäppa konstinstallationer. Skaplig blandning!

På kvällen gick jag tillsammans med Felicia, Beth och Mae för att se den nya Hunger Games-filmen på bio! På tisdagar kostar det bara $6,5 här vilket är ungefär 42kr. Både skönt och kul att göra en helt vanlig och icke-turistig aktivitet. Vi var uppspelta som barn på julafton och det blev inte bättre av att biosalongen var den största jag någonsin sett. Alltså. Hela Norrköping hade fått plats därinne. Och så bra filmen var sen då! Längtar redan efter den sista.Dagen efter gick vi en sväng förbi en marknad i city där vi köpte en halv melon och en halv papaya för $1 styck som vi åt till lunch senare eftersom att ingen av oss var särskilt hungriga.

Men innan dess hann vi med en promenad (inklusive paus för glass) genom den botaniska trädgården och en tur med färjan över till Kangaroo Point där jag och Sarah tog oss upp för de branta trapporna till en utsiktsplats. På vägen tillbaka konstaterade vi att vi under de här dagarna i Brisbane har vi lyckats göra nästan varenda sak man kan göra utan att det kostar något. Rätt bra jobbat!


Idag åker vi vidare mot Surfers Paradise. Ska bli skönt med några lata dagar i solen!