Jag står vid busshållplatsen utanför mitt jobb och gråter.

Det är den första december 2013. Jag står vid busshållplatsen utanför mitt jobb och gråter. Inte tyst. Inte stillsamt. Jag skriker och hulkar med rödsprängda ögon och lungor som knappt kan andas. När bussen kommer går jag på, undviker chaffuörens frågande blick, sätter mig längst bak. Hyperventilerar och ringer mamma som måste lugna mig för att jag inte ska svimma. Bussen fylls med fler och fler människor, men ingen säger något. Jag sitter längst bak och gråter men alla tittar åt andra håll.
 
 
När jag kommer halvvägs in mot stan går jag av bussen. Orkar inte sitta kvar. Kan inte andas, måste få luft. Ringer mamma igen. Efter en stund hämtar Micke mig med bilen. Resten av den kvällen är en dimma. Resten av den veckan, resten av det året. Jag kan knappt äta, går inte till skolan. Gråter när första snön faller i mjuka flingor på vägen till minnesstunden i kyrkan. Gråter i någons famn en kväll på en skola. Överallt är det bilder på dig. Människor som jag inte känner skriver på din Facebooksida och Instagram fylls med bilder på dig, dig, dig.
 
 
Vi ordnar med ett minnesrum på vår skola, köper en bok och tänder ljus. Många kommer dit för att skriva. Många som inte ens känner dig. Vi skulle ge den boken till din familj, det ska vi fortfarande, men än så länge ligger den kvar i min skrivbordslåda. Jag kan inte förmå mig att lämna bort den, inte än.
 
Och jag kan inte förmå mig att slänga ett endaste blad från orkidén i mitt fönster som jag inbillar mig är du. Kan inte förmå mig att ta bort ditt nummer från min telefon. Kan inte förmå mig att förstå att du inte finns längre.

Vecka 47.

Förra veckan var, till skillnad mot veckan innan den, relativt fullproppad och väldigt rolig! Here we go:
 
Måndag
 
Jag är ju med i Trappans marknadsföringslag och i måndags hade vi kick-off på Hugos! Sviiiingoda hamburgare och bowling med hela MF-gänget. Mycket nice.
 
Tisdag
 
I Tisdags var vi lediga! Kerstin skulle till Motala för att ta fota för en skoluppgift så jag, Lina, Julia och Sofia hängde med. Det blev inte så jättemånga bilder men desto mer allsång i bilen, mint- och chokladlatte, profilbildsfotografering vid stranden och ett lååångt stopp på IKEA på vägen hem. Väldigt mysigt/roligt/värt sätt att spendera en ledig dag mitt i veckan.
 
Onsdag
Hm... Onsdagen hoppar vi nog över. Vi hade en heldagsworkshop där vi skulle göra en anfang i grupp, egentligen jätterolig grej men jag mådde lite sådär under dagen så det blev ingen höjdare.
 
Torsdag
 
Skoldag. 1,5 timmars föreläsning på morgonen och layoutlektion på eftermiddagen.
 
Fredag
Fredagen har jag inte några bilder ifrån MEN det var en så himla mysig dag! Jag vaknade hos pappa och städade rum/"pluggade"/fördrev tiden och sen åkte jag hem till mamma på eftermiddagen. Vid sex ramlade Kerstin in genom dörren och vi åt middag med mamma och Micke. Förrätt med avokado och räkröra hvudrätt med vegetarisk pasta efterrätt med glass och hemgjord chokladsås. Vi glömde bort Idol och satt kvar vid köksbordet och pratade till klockan var halv ett<3
 
Lördag
 
Lördag var kul! Vid elva åkte hela familjen till gymnasiemässan för att reka tillsammans, min lillebror går ju i nian nu så det är snart dags att välja. Sen åkte vi direkt till Pauline och Freddie, det var nämligen Melwins namngivningsdag! Den lilla människan alltså<333 Han fick en tavla av mig i present, ska visa någon dag. På kvällen åt jag på Tacobar med pappa och Isak, och sen gick vi på bio och såg nya Hunger Games. Asså!!!!! Skrek och hoppade och grät i två timmar.
 
 
Sen blev det måndag och -10 grader men det är en annan historia.

Brewiken Craftsbeer.

När jag började på GDK i augusti fick vi ganska direkt en uppgift som inte skulle vara klar förrän långt fram på terminen, men tänka sig att så långt fram är vi nu och häromveckan hade vi redovisning! Vi skulle först och främst göra en logotyp till det fiktiva mikrobryggeriet Brewiken Craftsbeer och sen dessutom göra en liten annons och ett magasinuppslag efter diverse riktlinjer. Jag tänkte att det kunde vara kul att visa hur det blev!
 
De här delarna är de jag visade upp utskrivna i A3-format (förutom annonsen som var pytteliten) på redovisningsseminariet. Tanken jag hade när jag gjorde logotypen var att skapa en fräsch känsla som lockar öldrickare som jag själv, dvs en lite yngre målgrupp som värdesätter ekologiska råvaror lika högt som en tilltalande grafisk design. Jag ville komma bort från den klassiska öl-känslan som de flesta märken har idag och hämtade faktiskt inspiration från diverse juice- och ciderförpackningar.
 
Det här var ju den första designuppgiften på utbildningen så nu känns det verkligen att vi är igång! Nästa utmaning är ett helt gäng med uppgifter i en layout- och typografikurs, det är bara att kasta sig in i det. Ses på andra sidan.