Chop chop.

I Torsdags fick jag jullov och sen dess har jag kommit in i någon slags metaforisk rensningsfas. Antar att det plötsligt fanns tid och ork för sånt. 2015 har ju varit kul och spännande på många sätt men ändå lite av ett mellanår och jag känner verkligen att 2016 kommer bli speciellt. Så jag har börjat planera och fundera och ta tag i saker och sätta mål. Bland annat så har jag:
 
♦ satt ekollon i vatten i mitt fönster och varje morgon och kväll tittar jag på hur mycket de har växt och fyller på vatten
♦ tagit itu med sånt som skavt och fixat med saker som ska få mig att må bättre på insidan
♦ rensat min garderob och mitt skrivbord och samlat sånt som ska skänkas/ges bort
♦ bestämt mig för att det är okej att inte alltid lyckas och okej att inte alltid vilja eller orka vara med på allt som verkar kul/coolt/viktigt
♦ köpt lagom många julklappar och slagit in fint
♦ gjort vettiga köp till min garderob som kommer funka länge
♦ köpt en tågbiljett till Åre över nyår
♦ klippt av mig håret
 
Det där med håret var nog viktigast egentligen, det kändes som att jag klippte av allt gammalt som hänt under alla år som den där långa manen har hängt med och bara lämnade det på golvet hos friösren. Hej då. Ses aldrig igen. Nu är jag mer än redo att påbörja ett nytt år med ett nytt jag. Det får bli min variant av nyårslöfte.

En vecka till jul.

 
Åre 2015
 
Godmorgon! Jag har bara varit vaken i någon timme eller två, tog lite sovmorgon. I eftermiddag har jag årets sista redovisning och sen tar jag jullov med en hel vecka kvar till jul. Det innebär att 1/6 av min tid på universitetet är avklarad och jag är så glad, så nöjd, så stolt. Veckorna har gått i ett och nu får vi äntligen lite ledigt, välbehövligt utan tvekan. Jag har faktiskt bokat biljetter till Åre över nyår, Karin och Julia bor där över vintern för att säsonga så jag och Kerstin åker upp för att hänga med dom. Det ska bli så skönt att komma bort från Norrköping en sväng och åka lite skidor, hänga med tjejerna, promenera i snön och äta långa middagar. Tycker dessutom väldigt mycket om Åre, var där för första gången förra året med familjen och blev helt tagen av hur vackert det var överallt. Vilket ställe.
 
Nu ska jag äta upp min julskinkemacka och se dagens avsnitt av julkalendern. Hoppas ni har det fint och inte julstressar så mycket.

Mexicopub.

 
Hej hallå! I helgen har jag spenderat ganska exakt ett dygn på Klosterhotellet i Vadstena. Dock så har jag inte gått och blivit nunna, utan firat lilljul och ätit julbord med mina kusiner. Det var ett mysigt och välbehövligt avbrott i pluggstressen såhär i slutspurten, men nu är jag tillbaka framför datorn igen. Har två redovisningar i slutet på veckan och hysteriskt mycket kvar att göra innan dess... Så för att muntra upp mig själv (?) lite såhär en söndagskväll så tänkte jag dela med mig av lite vimmelbilder från Mexicopuben på Trappan förra veckan. Meget bra kväll med brudarna, tacos och tequila (inklusive mycket fokuserad saltdosering som ni ser ovan...).
 
 
Tjarrå