Jag är inte beredd att dö än.

 
Tittade på dokumentären om Laleh i veckan och måste verkligen tipsa vidare till er. Jag har lyssnat på Laleh länge men mest sporadiskt, har liksom tyckt om någon låt här och där men inte mycket mer än så egentligen. I somras såg jag henne på Bråvalla och tyckte hon var så himla bra och nu när jag har sett den här dokumentären så gillar jag henne verkligen ännu mer. Hon verkar vara en så fin person och jag blir så rörd när hon pratar på ett så uppskattande vis om sin tuffa uppväxt. Börjar förtås gråta när hon står vid flygeln med Benny Andersson och pratar om sin mamma... Ni måste verkligen se den. Så himla fin.
 
Finns på svt play i några dagar till (skynda!), klicka HÄR!
 

Förra årets nyårslöften.

 
2014 års nyårslöften var rätt så ambitiösa för att vara jag men jag kan ändå stolt säga att jag har uppfylt de flesta! Vi tar en titt på de som jag faktiskt har uppfyllt:
 
√ Läsa mer. Yes! Läste nästan tio böcker under tiden jag var i Australien. Har dessutom upptäckt att jag älskar deckare/thrillers, en för mig helt ny genre som jag aldrig läst tidigare.
 
 
 
√ Fota mer. Med tanke på att jag var på semester under en fjärdedel av året i kombination med min nya kamera så har minneskorten fyllts om och om igen. Främst i Aussie då, but still.
 
 
 
√ Stressa mindre och oroa mig mindre. Det här i kombination med det som står två punkter ner har verkligen fått mig att landa på något sätt. Känner mig mycket tryggare i mig själv och har inga problem med att vara ensam i situationer som jag tidigare känt mig obekväm i. Så himla skönt, livet blir så mycket lättare när man accepterar sig själv och den man är.
 

√ Resa och upptäcka så många nya platser jag kan för så lite pengar som möjligt. Återigen: Australien. Och Singapore och London. I somras var jag ju en sväng i Calpe (Spanien) också, med mina tjejer. Bra resår!

 
√ Sluta oroa mig över vad andra tycker om mig, vad jag gör och hur jag ser ut. Jag känner visserligen att min obryddhet kring mig själv var mycket större när jag var i Australien än vad den är här hemma. Det är så lätt att se ut som man vill och skita i vad andra tycker när man är på en plats där man ändå inte känner någon, men här hemma i Norrköping kommer alla gamla tankar tillbaka kring vad folk ska tycka hit och dit. Behövs nog lite bättring på den fronten!
 
 
√ Äta mindre kött och försöka införa mer vegetarisk mat i min familj. I Australien lagade jag och Felicia 99.9% vegetariskt. Man räkna antalet gånger jag åt kött under de där tre månaderna på mina tio fingrar. Sen dess har jag fått en lite annan inställning till vegmat, det känns liksom inte lika avlägset att göra en gryta med bönor istället för kött. Så när det kommer till familjen lär det bli mer vegetarisk mat i år. Bättre sent än aldrig!
 

Helgen.

Helgen som var måste väl ha varit det mest fullspäckade på länge! Mest bra saker också. I fredags stod flytt på schemat och jag har numera klämt in mig på vad som känns som typ 1 kvadratmeter. Okej, det finns ett helt hus utanför min sovrumsdörr men allt som är mitt ska numera få plats på typ ingen yta alls. Än så länge går det rätt så bra, har valt en ny tapet och stuvat alla grejer i skokartonger. Ska visa lite bilder när jag har kommit i ordning ordentligt!
 
 
På dagen klämde jag in en snabbvisit till Systemet med födelsedagsbarnet Sofia som jag nämnde tidigare, och senare på kvällen kom Adrian till nya lyan för att käka pizza och dricka öl! Jag var helt slut efter flytten så lite soffhäng var precis vad jag behövde. Dagen efter hade jag tänkt packa upp fler kartonger men istället blev det en superspontan tripp till Stockholm! Inte så likt mig egentligen att ändra planer och packa väskan 40 minuter innan avgång, men är förstås glad att jag gjorde det för jag hade en så himla fin kväll. Mitt bästisgäng är ju rätt splittrat för tillfället, alla gör olika saker och bor på olika ställen så när vi väl umgås ordentligt känns det alltid SÅ himla värt. Matilda pluggar i Stockholm och Felicia hade åkt dit över helgen, så när jag och Sofia anlände på lördagseftermiddagen hängde vi först på ett fik, sen i Matildas studentrum och till sist på en liten indieklubb någonstans i stan.
 
 
Kort och gott, två mycket bra kvällar.