En helg i Mount Kisco

Okej, bara för att reda ut saker och ting: när min mormors syster Ingegerd var ung, typ samma ålder som jag, träffade hon en amerikan som hette Louie på en resa i Norge. Dom blev kära och hon flyttade till slut till honom i USA. Inga och Lou fick två söner, Anders och Daniel, som alltså är min mammas kusiner. Anders bor i Albany med sin fru Mary-Ellen och sina döttrar Annika och Catherine, bara några minuters bilfärd från Ingegerds hus. Daniel däremot bor fyra timmar söderut i lilla Mount Kisco, med sin fru Kerry och trillingarna Sam, Amelia och Greta. Det var där jag var i helgen!
 
När jag vaknade på lördag morgon var det helt tyst i huset så jag gick ner och åt frukost i köket i sällskap av familjens hund Archie. Sen tog jag ut honom på en timmes promenad och på eftermiddagen åkte jag och Kerry iväg för lite ärenden. Först lunch på ett gulligt ställe som var en bokaffär/deli/restaurang (falafelsallad!) och sen lite strosande i små butiker. Jag klämde på ett par superfina svarta boots som tydligen kostade nästan $500 eeeeehhhehe ok. Tack men nej tack.
 
Efter lite handlande och researchande om ett kontantkort till min telefon så rullade vi hem igen och så pysslade alla med sitt eget tills kvällen kom och vi åt middag allihopa tillsammans med en tysk utbytesstudent som Amelia lärt känna i skolan. Under eftermiddagen kom Sam hem från en resa så alla tre kidsen var hemma samtidigt den kvällen, något som i princip aldrig händer eftersom att både Greta och Sam går på internatskola i olika stater. Snacka om bra timing! Efter middagen spelade vi "What do you MEME?" som var sååå roligt (och "inappropriate" som Kerry sa och skrattade). Sen däckade jag i Gretas rum. Zzzzzzzz.
 
I söndags hängde jag med Greta, vi käkade frukost och åkte iväg på pedikyr. Såååå skönt och nice att vädra vinterfossingarna lite... och mysigt att umgås med Greta! Sen åt vi lunch hela familjen på ett ställe i stan (minus Dan som var iväg och åkte skidor) och jag fixade kontantkort till min telefon, så nu har jag äntligen ett amerikanskt nummer och slipper dessutom jaga gratis wi-fi i varje gatuhörn... Vid kvart i tre tog jag tåget hem igen ("hem" är ju alltså NYC för tillfället WHAT) men innan det hann jag, Kerry och Greta med lite strosande i butiker i Greenwich.
 
Efter en timme på tåget och två byten på tunnelbanan var jag äntligen "hemma" igen. Jag värmde lite tomatsoppa och pratade i telefon med Pontus i någon timme, innan jag däckade i min säng runt halv tio. Heeeelt slut och sååå nervös inför måndagen, då började ju min praktik som jag berättade om häromdagen. Tänk att jag överlevde det också!

St Patrick's day

I fredags vaknade jag klockan 5 på morgonen tack vare jetlag. Jag har aldrig varit en morgonmänniska så helt ärligt har jag inget emot det, dock så vågade jag inte gå upp då eftersom att jag var rädd för att väcka Sheri som jag bor hos. Iallafall! Klockan 11 befann jag mig på 5th avenue för att se St Patrick's day parade! Det var Daniel som tipsade mig om det och alltså wow, det var verkligen Amerika i ett nötskal. Det bara osade patriotism (och en hel del alkohol) från alla dessa grönklädda amerikaner.
 
Paraden höll nog på i nästan sex timmar men jag orkade med kanske 45 minuter innan jag smet in på Victoria's Secret för att kika på utställningen på översta våningen. Sen tog jag tunnelbanan ner till 14e gatan, köpte en SÅ god empanada på Gansevoort Market och traskade hem för att packa. Klockan fyra befann jag mig på Citi Banks huvudkontor på Greenwich Street nere i Financial District där jag mötte upp Dan (som är min mammas kusin) och åkte hem till hans familj i Mount Kisco ungefär 40 min norr om NYC. På kvällen gick vi (Dan, hans fru Kerry och hans döttrar Amelia och Greta) ut och drack margaritas och käkade tacos på ett mysigt ställe i närheten som heter Truck. Somnade sen i soffan till ljudet av en film. Slut på fredag!

Dag ett på RAIN Agency

Idag var det måndagen den 20 Mars 2017 vilket innebar den första dagen på min praktik. Jag har fortfarande inte lyckats bli av med min jetlag så imorse vaknade jag vid fem och halvsov sen till och från tills sjutiden. Klockan halv tio gick jag ut genom dörren och började vandra uppåt till 26e gatan (jag bor vid 14e) och sen vänster tills jag kom fram till nummer 610 i Chelsea där RAIN ligger.
 
Alla som jag pratade med på kontoret var supersnälla, de bjöd på lunch och jag fick hjälp att komma igång med mail/adobe/wifi och sånt. Det fanns inte supermycket för mig att göra första dagen, men enligt Will (som jag tror kommer vara min handledare) så kommer det hända en hel del kul grejer som jag kommer kunna involveras i. 
 
När klockan närmade sig sex packade jag ihop mina grejer och vandrade hemåt igen, den här gången längs High Line som har uppgångar på både 26e och 14e gatan, alltså perfekt för mig! Det är en promenad på ungefär 20 minuter som jag kommer gå varje morgon och kväll de kommande två månaderna. Sååå nice.
 
När jag kom hem lagade jag lite mat och nu ligger jag i min säng och skriver det här. Är så himla trött, klockan är bara nio men jag ska nog gå och lägga mig. Imorgon är dag två! Heja!