Australiendagboken.

 
Happy Australia day! Innan jag åkte till Australien i oktober 2014 fick jag den här anteckningsboken av mamma. 140 blanka sidor att fylla med historier/händelser/tankar under mina tre månader på resande fot. Så det gjorde jag! Vi tar en titt.
 
 
5/10. Vi (jag och Felicia) började ju resan med några dagar i Singapore, vilket helt klart var ett av dom bästa besluten under hela resan. Vilken stad! Det var en så otroligt speciell upplevelse och jag rekommenderar verkligen alla som får möjligheten att åka dit. Jag sparade kartan vi använde där, markerade alla platser vi varit på och limmade fast den i boken. Det där om stjärnorna berättade ev av våra roomies på vårt hostel för oss, han var ifrån Singapore och tog oss dessutom upp till baren högst upp i det kända hotellet Marina Bay Sands, det som ser ut som en båt i luften ni vet.
 
 
11/11. Såhär skrev jag när vi precis hade kommit hem från Fraser Island. Där fick vi campa vid en strand bland vilda dingos, se månuppgången vid vattenbrynet (!) och besöka flera sjukt häftiga platser som Champange Pools, Lake McKenzie, Indian Head, Maheno Shipwreck, Lake Wabby och Eli Creek. Verkligen ett måste om man åker till Australien.
 
 
18/11. Här hade vi precis kommit hem från Gagaju Bushcamp som verkligen inte var som vi hade föreställt oss, hade vi vetat vad som väntade så hade vi nog stannat hemma. Första natten fick vi besök (se ritning :)))) av en sinnessjukt stor spindel som Felicia fick döda åt mig. Tyvärr så såg jag fler och fler runt om i rummet efter att alla hade somnat så det var bara att försöka ta sig i genom natten ändå. Tortyr.
 
 
23/11. Här var jag överlycklig för vi var i Brisbane! Första storstaden sen Singapore. Vi hade spenderat en hel dag på diverse museer, fått en guidad tur i klocktornet, sett en utställning med gamla Hollywood-kostymer, varit på loppis och hängt i en park med livemusik. Älskar den staden!
 
 
24/11. Lärde mig att vika pirathattar och klottrade ner en guide så att jag skulle kunna lära Folke och Charlie hur man gör.
 
 
Även Brisbane fick en karta inklistrad, med markeringar på alla platser vi besökt. Vi bodde vid krysset, supernära citykärnan.
 
 
7/12. Byron Bay. Vi gick till en klubb där dom hade liveband.
 
 
12/12 i Sydney! Den här dagen skulle vi egentligen gjort vår skydive men det blev framflyttat till dagen efter (den 13:e.....). Istället pysslade jag lite med dagboken och tog en lång promenad runt stan, förbi Operahuset och Harbour Bridge, China Town, Darling Harbour och så en sväng på shoppinggatorna för att köpa julklappar till secret santa som vi skulle ha några dagar senare med Beth och Mae. Dom var förresten här i somras och hälsade på!
 
 
13/12, Lucia. Här har jag precis hoppat fallskärm, hela sidan är full av svordomar och ni ser ju att jag inte ens visste hur många månader ett år hade där. Ryser fortfarande när jag tänker på det!
 
 
20/12. Här började resan lida mot sitt slut, vi hade precis kommit till Melbourne (jag var visst lite osäker haha) och  började få hemlängtan. Hade ju bokat min flygbiljett hem så det blev ju som en nedräkning de sista dagarna. Jag tyckte iallafall väldigt mycket om Melbourne, det påminde om Norrköping och vi var duktiga på att sysselsätta oss så det blev några fina sista dagar. Sen sa jag hejdå till tjejerna och åkte till London, firade nyår hemma hos Kerstin och landade tillslut på Skavsta, grät en skvätt och däckade i min säng.
 
23 tomma sidor är allt som finns kvar i slutet av boken, jag var noggrann med att skriva ofta och berätta om allt ifrån vad vi hade ätit och hur mycket saker hade kostat till var vi hade varit och vilka vi hade träffat. Fint minne från en väldigt fin resa.
 
The end.